Energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány készítés országosan – Vas vármegye

Mi is valójában az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány egy okirat. Energetikai tanúsítvány az ingatlanan adás-vétel bérbeadás részét képezi és az ingatlan adott tulajdonságairól ad tájékoztatást a potenciális vevő vagy bérlő számára. Energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány tartalmazza az ingatlan energetikai besorolását. Vagyis azt mutatja meg, hogy az adott ingatlan mennyire jól használja fel az energiát. Az energetikai besorolás lesz látható az energetikai tanúsítvány kezdőlapján, és az adott ingatlan CO2 kibocsátása is. Illetve javaslatot tesz az energiamegtakarítás lehetőségeire is a felújítási útlevélben.

Önnek szüksége van energetikai tanúsítvány készítésére?!

Igen ha és amennyiben:

 • ingatlan tulajdon átruházás előtt áll
 • ingatlan bérbeadás áll szándékában
 • használatbavételi engedélyt szeretne kérelmezni
energetikai tanúsítvány
Energetika tanúsítvány készítés országosan

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány országos szinten Vas vármegyében?

Az energetikai tanúsítvány ára több tényezőtől is függ, de alapvetően az ingatlan méretétől és elhelyezkedésétől, vagyis annyiba kerül, amennyiért az egyes energetikai tanúsítók értékesítik azt. Nagyságrendileg 20.000 Ft. -tól kezdődnek az energetika tanúsítvány készítés árai. Gondoljunk bele egy 30 nm2-es panel lakás energetikai tanúsítvány ára nem egyezhet egy 400 m2-es családi ház árával. Alapvetően több idő több munka más árat generál. Ahogyan ezen két fent említett ingatlan eladási-vételi ára sem azonos.

Energetikai tanúsítvány készítésének lépései országosan Vas vármegyében.

Az energetikai tanúsítvány készítés alapvetően 6 lépésből áll.

 1. Kapcsolatfelvétel: Keressen minket bizalommal telefonon, vagy írjon nekünk e-mailt! Szívesen választ adunk minden kérdésére, érdeklődésre és tájékoztatjuk a várható költségekről is.
 2. Adatok és iratok: A következő lépés a meglévő iratok áttanulmányozása – (gondolunk itt az építészeti és gépészeti dokumentumokra abban az esetben, ha az a tulajdonos birtokában van.)
 3. Időpont: Ezt követi egy egyeztetés a megrendelő és a az energetikai tanúsítvány készítő részéről az adatbeszerzés folyamatáról.
 4. Egyeztetés: Amennyiben nincsenek meg a szükséges és megfelelő dokumentumok, elvégezzük ezek adatok beszerzését.
 5. Terv készítés: Elkészítjük a tanúsítványát – ez átlagosan 1-2 munkanap, viszont szükség esetén akár 24 óra alatt is kézhez kaphatja! Igény esetén felár ellenében(!) 2-3 órán belül!
 6. Email: Személyes átvétellel és/vagy e-mailben (megállapodás, igény függvénye) Ön megkapja az elkészült energetikai tanúsítványt.

ELÉRHETŐSÉGEINK:

 Energetikai tanúsítvány – ETANUS Mérnöki Iroda 

 • Telefonszám: +36205520552
 • Email: etanus1@gmail.com