Energetikai tanúsítvány készítés Budapest, 13. kerület

Mi az az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány egy okirat. Energetikai tanúsítvány az ingatlan adott tulajdonságairól ad tájékoztatást a potenciális vevő vagy bérlő számára. Energetikai tanúsítvány, energiatanúsítvány tartalmazza az ingatlan energetikai besorolását. Vagyis azt mutatja meg, hogy az adott ingatlan mennyire jól használja fel az energiát. Az energetikai besorolás lesz látható az energetikai tanúsítvány kezdőlapján, és az adott ingatlan CO2 kibocsátása is. Illetve javaslatot tesz az energiamegtakarítás lehetőségeire is a felújítási útlevélben.

Önnek szüksége van energetikai tanúsítvány készítésére?!

Igen ha és amennyiben:

 • ingatlan tulajdon átruházás előtt áll
 • ingatlan bérbeadás áll szándékában
 • használatbavételi engedélyt szeretne kérelmezni
energetikai tanúsítvány budapest

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány Budapesten a 13. kerületben?

Az energetikai tanúsítvány ára több tényezőtől is függ, de alapvetően az ingatlan méretétől és elhelyezkedésétől, vagyis annyiba kerül, amennyiért az egyes szolgáltatók értékesítik azt. Szolgáltató függő. Nagyságrendileg 20.000 Ft. -tól kezdődnek az energetika tanúsítvány készítés árai. Gondoljunk bele egy 45 nm2-es lakás energetikai tanúsítvány ára nem egyezhet egy 10.000 m2-es iroda komplexum árával. Alapvetően több idő több munka más árat generál.

Energetikai tanúsítvány készítésének lépései Budapesten a 13. kerületben.

Az energetikai tanúsítvány készítés 7 lépésből áll.

 1. Kapcsolatfelvétel: Keressen minket bizalommal telefonon, vagy írjon nekünk e-mailt! Szívesen választ adunk minden kérdésére, érdeklődésre és tájékoztatjuk a várható költségekről is.
 2. Adatok és iratok: A következő lépés a meglévő iratok áttanulmányozása – (gondolunk itt az építészeti és gépészeti dokumentumokra abban az esetben, ha az a tulajdonos birtokában van.)
 3. Időpont: Ezt követi egy egyeztetés a megrendelő és a az energetikai tanúsítvány készítő részéről az adatbeszerzés folyamatáról.
 4. Egyeztetés: Amennyiben nincsenek meg a szükséges és megfelelő dokumentumok, elvégezzük ezek adatok beszerzését.
 5. Terv készítés: Elkészítjük a tanúsítványát – ez átlagosan 1-2 munkanap, viszont szükség esetén akár 24 óra alatt is kézhez kaphatja! Igény esetén felár ellenében(!) 2-3 órán belül!
 6. Email: Személyes átvétellel Ön megkapja az elkészült energetikai tanúsítványt.
 7. Fizetés: Szolgáltatásainkért készpénzzel tud fizetni.

Elérhetőségeink:

 Energetikai tanúsítvány – ETANUS Mérnöki Iroda 

 • Telefonszám: +36205520552
 • Email: etanus1@gmail.com