Energetikai tanúsítvány Budapest korszerűsítések

Az energetikai tanúsítványhoz elengedhetetlen helyszíni felmérések során tapasztaljuk, hogy a lakások nagy része igen korszerűtlen energetikai szempontból (is).

Sajnos a lakástulajdonosok vagy anyagi akadályok miatt vagy igény hiánya miatt nem fordítanak sem energiát sem pénzt arra, hogy korszerűsítsék otthonaikat.

Például egy nyílászáró cserével is nagyban csökkenthető a fűtési illetve hűtési költség ez által, ha kis mértékben is, de javul az energiatanúsítvány kategóriája.

Ez nem is feltétlenül kerül olyan sokba, mégis sokan még mindig a 100 éves geréb tokos ablakokat használják, melyeknek közel sincs olyan hő átbocsátási értékük, mint a mai technológiával gyártott ablakoknak, ajtóknak.

Az energiatanúsítvány szempontjából is fontos tényező, hogy milyen nyílászárókkal rendelkezik ingatlanunk.

Sajnálatos módon, aki kicserélteti régi fa ablakait az műanyagra cserélteti ezzel is komoly környezeti nehézségeket okozva hosszú távon.

Mert lássuk be, hogy szinte mindenki látott már olyat, hogy „új” műanyag ablak volt beépítve a lakásban mégis fúj a szél az ablakok körül, mert olcsók és silány minőségűek és néhány év leforgása alatt tönkre mennek és lehet újat venni.Ráadásul ekkor új energetikai tanúsítvány Budapest is kell készíteni.

A fa nyílászárók lehet, hogy drágábbak, mégis sokkal tartósabbak és hosszú használat után fel is újíthatóak, akár színben is.

A hőszigetelések is fontos szerepet játszanak, sokat lehet megspórolni ha az ember nem az utcát fűti. Akár külső akár még a belső hőszigetelés, ami önállóan a társasház beleegyezése nélkül is elvégezhető, nagyon sokat számít és nem utolsó sorban javít az energetikai tanúsítvány besoroláson.

Fontos lenne az emberek figyelmét jobban felhívni arra, hogy mivel tehetnének ez ügy érdekében. Az energiatanúsítvány nem csak játék, hanem egy fontos szempont.

Nagy Nikoletta