Energetikai tanúsítvány online, energetikai tanúsítvány kiszállás nélkül

 Energetikai tanúsítvány

 

 

 

 

Energetikai tanúsítványok készítésének egyik formája, online elkészítés.

 

 

 

 

Rendelje meg +36205520552. Energiatanúsítvány készítésének másik módja, amikor helyszíni felmérést követően készül el az energetikai tanúsítvány.

 

 

 

 

energetikai tanúsítvány online, kiszállás nélkül

 

 

 

 

Energetikai tanúsítvány kiszállás nélkül

 

 

 

 

Lehetőség van még tervekből történő elkészítésre, de sajnos a régi épületek esetében ilyen dokumentumok, ritkán állnak rendelkezésre és/vagy nem elérhetőek.

 

 

 

 

Az éppen ma épülő vagy, a közelmúltban épült ingatlanok esetében sokkal könnyebben beszerezhetőek a tervdokumentációk, amelyek szükségesek az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez, adásvételhez vagy éppen használatba vételi engedélyhez.

 

 

 

 

Eltérés a helyszíni felmérés és az online adatszolgáltatás között azért van, mert a felmérés alkalmával, az energetikai tanúsítónak sokkal több információ juthat a birtokába.

 

 

 

 

Az új épületek vagy ingatlanok esetében is lehetőség van a helyszíni felmérés nélküli energiatanúsítvány készítésre. Ebben az esetben az ingatlan tulajdonosának az energetikai tanúsító rendelkezésére kellene bocsátania az ingatlan tervdokumentációját vagy ami a rendelkezésére áll:

 

 

 

 

  • alaprajzok
  • metszetek
  • rétegrendek
  • műszaki leírás
  • gépészeti leírás
  • felelős műszaki vezetői nyilatkozat
  • energetikai számítás

 

 

 

 

Az online adatszolgáltatással készült energetikai tanúsítványok esetében is beszerezhetőek ezen információk, csak utánajárásuk és felderítésük sokkal időigényesebb és körülményesebb dolog, de a végeredmény, vagyis az elkészült energiatanúsítvány ugyan az lesz.

 

 

 

 

Nagy Nikoletta