Energetikai tanúsítvány online, energetikai tanúsítvány kiszállás nélkül

Energetikai tanúsítványok készítésének túl sok formája, lehetősége sajnos nincsen. Az energiatanúsítvány készítésének egyik módja, amikor helyszíni felmérést követően készül el az energetikai tanúsítvány.

Lehetőség van még tervekből történő elkészítésre, de sajnos a régi épületek esetében ilyen dokumentumok, ritkán állnak rendelkezésre és/vagy nem elérhetőek.

Az éppen ma épülő vagy, a közelmúltban épült ingatlanok esetében sokkal könnyebben beszerezhetőek a tervdokumentációk, amelyek szükségesek az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez, adásvételhez vagy éppen használatba vételi engedélyhez.

Eltérés a helyszíni felmérés és az online adatszolgáltatás között azért van, mert a felmérés alkalmával, az energetikai tanúsítónak sokkal több információ juthat a birtokába.

Az online adatszolgáltatással készült energetikai tanúsítványok esetében is beszerezhetőek ezen információk, csak utánajárásuk és felderítésük sokkal időigényesebb és körülményesebb dolog, de a végeredmény, vagyis az elkészült energiatanúsítvány ugyan az lesz.

Nagy Nikoletta