Kondenzációs kazán és az energetikai tanúsítvány

Korábban már említettük, hogy ha megfelelően hő szigeteljük ingatlanunkat, az miért lehet hasznos és, hogy jobb besorolást is érhet el lakásunk az energiatanúsítványban. Most lássuk miért jó ha befektetünk egy kondenzációs kazánba, lakásunk fejlesztésekor.

A kondenzációs kazánok a magas hőfokon távozó égési gázból visszatartják a meleg egy részét. A kinti levegőt használják és a gáz égetését a környezeti igényekhez igazítják.

A különbség a kondenzációs kazánok és a hagyományos kazánok között akkor jön ki a legjobban, amikor nincs túlzottan hideg, de azért még szükség van fűtésre. Ilyenkor a kondenzációs kazán kisebb kihasználtság mellett is hatékonyabban működik mint egy hagyományos kazán. Az ingatlanunk energetikai tanúsítványában is javulás észlelhető, ha egy jó minőségű kondenzációs kazánt szerzünk be.
A kondenzációs kazán akkor a legjobb befektetés, ha pl. padlófűtést, vagy falfűtést alkalmazunk, de radiátoros fűtés esetén is sokkal jobb a hatásfok, mint a régi kazánoknál.
Mindent összevetve, ha nem sajnáljuk a pénzt és befektetünk otthonunk hőszigetelésébe, illetve fűtéskorszerűsítésébe, az nem csak lakásunk értékét fogja növelni, hanem annak energetikai tanúsítványbeli besorolásán is nagymértékben javíthat.

Amennyiben szeretné megrendelni az energetikai tanúsítványt otthonára, tájékozódjon ennek költségeiről. Áraink