Energiatanúsítvány Budapest

Az elmúlt időszakban az ingatlanpiac fellendülése miatt, egyre több energetikai tanúsítvány készült Budapesten is. Hiszen egyre több és több használt lakás kerül eladásra és ez által szükségessé válik az energetikai tanúsítvány kiállítása.


Az energetikai tanúsítvány idei 2016-os évében már jelentős javulás volt tapasztalható

    • a tavalyi évhez képes az ingatlanpiac javulását és fellendülését illetően és ez abból is tapasztalható, hogy nagyobb számban készülnek Budapesten az energiatanúsítványok.

Egyre több figyelmet fordítunk arra is, hogy otthonunk minél energiatakarékosabb legyen, minél több pénzt és energiát spórolhassunk meg és minél jobban megfeleljen az energetikai tanúsítványban elvárt követelményeknek.

Energetikai tanúsítvány Budapest

A budapesti lakások átlag kora 50 év körül van, a belvárosban rengeteg száz évesnél is idősebb épület található. Budapest energetikai tanúsítvány szempontból az említett épületek kapják a legrosszabb energetikai besorolást.
1970 és 1980-as években épülő panellakások már általában jobb kategóriát kapnak az energiatanúsítvány besorolásnál.

A panel programban részt vett épületek, ahol nyílászárócsere és hő szigetelés is történt pedig már kifejezetten energiatakarékosnak mondhatóak, nem ritka hogy a kár CC energetikai besorolást kapnak.

2016-ban egyre több új építésű lakás épül, amelyeknek már kötelezően meg kell felelniük az elvárt energetikai tanúsítványban szereplő kategóriának, hiszen csak így kaphatják meg az építési engedélyt.

Budapest energetikai tanúsítvány szempontból igen csak vegyes besorolású lakásállománnyal rendelkezik, de a jövőben mindenképpen javulás várható a Nemzeti Otthonteremtési Közösség ( NOK )tervezett létrejöttének köszönhetően is, amellyel várhatóan nagy számban meg fog ugrani az új lakások építése.

Nagy Nikoletta