Energetikai tanúsítvány interjú

Az energetikai tanúsítvány rejtelmeiről szóló velünk készült riport részlet, melynek szenvedő alanya kolléganőnk Nagy Nikoletta, akit az energiatanúsítvány szépségeiről és a szakma árnyoldaláról faggattunk.


  Mit gondolsz az energetikai tanúsítvány létjogosultságát illetően a mai dübörgő ingatlanpiacon?

  Egyaránt a magánszemélyek és az ingatlan irodák úgy mint Balla Ingatlaniroda, Duna House, Otthon Centrum, stb. szükséges rosszként de elengedhetetlen részeként abszolválják az energiatanúsítványt?

  Igen. Sajnos ez valóban a így van. Energetikai tanúsítvány készítés is egyfajta kihívás az eladó, vevő, ingatlan szakértő, ügyvéd és nem utolsó sorban az energetikai tanúsító részéről.
  Mindenki mást mond és próbálja, a másik félre hárítani a felelősséget, de az az igazság, hogy az energetikai tanúsítvány igenis kötelező és az ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége, hogy időben elkészüljön.

  Mi az energetikai tanúsítás legjobb vagy legszebb része?

  Nehéz kérdés… Igazából az, amikor az ügyfél első megdöbbenése után megkeres minket és meg tudjuk úgy oldani a problémáját, hogy az egész gyorsan, precízen és zökkenőmentesen történjen és nem akadály többé számára az ingatlan adásvétel részét képező energetikai tanúsítvány. Ilyenkor az ügyfelek igencsak hálásak szoktak lenni, hiszen nem raboljuk feleslegesen az idejüket.

Folytatás következik…