Energetikai tanúsítvány Budapest

Az elmúlt időszakban az ingatlanpiac fellendülése miatt, egyre több energetikai tanúsítvány Budapesten
készült. Hiszen egyre több és több használt lakás kerül eladásra és ez által szükségessé válik az energiatanúsítvány vagy lakás zöldkártya kiváltása.

?????????????

A régi lakások energiatanúsítvány besorolása általában rosszabb

Összességében nézve elmondható, hogy 2016 első negyed évében már jelentős javulás tapasztalható a tavalyi évhez képes az ingatlanpiac javulását és fellendülését illetően és ez abból is tapasztalható, hogy nagyobb számban készül energetikai tanúsítvány Budapesten.

Egyre több figyelmet fordítunk arra is, hogy otthonunk minél energiatakarékosabb legyen és minél jobban megfeleljen az energetikai tanúsítványban energetikai besorolásának, követelményeknek.

Energetikai tanúsítvány Budapest

  • A budapesti lakások átlag kora 52 év, a belvárosban rengeteg 100 évesnél is idősebb épület található, melyek közül is a legidősebb a Vörös Sün Ház ami az 1200-as években épült. Budapest energetikaitanúsítvány szempontból az említett épületek kapják a legrosszabb energetikai besorolást.
  • 1970 és 1980-as években épülő panellakások már általában jobb kategóriát kapnak az energiatanúsítvány besorolásnál. A panel programban részt vett épületek, ahol nyílászárócsere és hő szigetelés is történt pedig már kifejezetten energiatakarékosnak mondhatóak.
  • 2016-ban egyre több új építésű lakás épül, amelyeknek már kötelezően meg kell felelniük az elvárt épületenergetikai tanúsítványban szereplő kategóriának, hiszen csak így kaphatják meg az építési engedélyt.
    A befektetők leginkább Budapesten a belső kerületekben lévő 20 millió forintos értékhatáron belül eső, jelentős értéknövekedéssel kecsegtető lakásokat keresik.

Budapest energetikai tanúsítvány szempontból igen csak vegyes besorolású lakásállománnyal rendelkezik, de a jövőben mindenképpen javulás várható a Nemzeti Otthonteremtési Közösség ( NOK )tervezett létrejöttének köszönhetően is, amellyel várhatóan nagy számban meg fog ugrani az új lakások építése.

Nagy Nikoletta