Energetikai tanúsítvány: belső hőszigetelés

Az energiatanúsítványt és az energetikai besorolást sok különböző tényező befolyásolja. Ilyen például a homlokzati hőszigetelés is, amely lehet külső és belső falon is.


Az energetikai szempontból

    • nagyon hasznos lehet egy belső hőszigetelés, melynek rengeteg előnye van.

Amikor ilyen fajta korszerűsítésen gondolkozunk, mindig kérjük ki szakember segítségét, mert nem mindegy, hogy milyen anyagokat és milyen vastagságban alkalmazunk valamint az sem, hogy, hová helyezzük fel a szigetelést,

Az is megfontolandó, hogy energetikai tanúsítványt készíttessünk a szigetelés előtt.

Választhatunk csak hőszigetelést, vagy a manapság igen népszerűek a hő és hangszigetelő panelek.

Ezek a panelek a hőszigetelés mellett jelentősen javítják a helyiségek hangszigetelését is, csökkentik a zaj és a visszhangot is és általában ragasztással kerülnek fel a falakra.

A panelek általában gyárilag tapétázottak, de át is lehet festeni őket és felhelyezésük igen egyszerű művelet, nem igényel különösebb szaktudást.

A belső hőszigetelés használata megemeli a falak felületének hőmérsékletét és javítja hőátbocsátási tényezőjét is mely befolyásolja az energetikai besorolást.

Bár az utólagos külső homlokzati hőszigeteléssel jelentős javulást érhetünk el az energetikai tanúsítványban, de ez a módszer igencsak költséges és például egy társasház esetén sok bonyodalommal járhat, hiszen minden lakónak bele kell egyeznie a korszerűsítésbe.

A belső oldali hőszigetelés is javíthat otthonunk energetikai tanúsítvány besorolásán és költséghatékonyabb, egyszerűbb megoldást jelenthet.

Nagy Nikoletta