Energetikai tanúsítvány: Mikortól hiteles?

2013 januárjától lépett érvénybe az a kormányrendelet, mely szerint az energetikai tanúsítvány akkor érvényes, hogyha az energiatanúsítványt kiállító szakember a tanúsítványt Dokumentációs Központ részére megküldi, egy elektronikus alkalmazással.

    Ez az alkalmazás az e-tanúsítás, amely az Országos Építésügyi Nyilvántartás részeként működik, célja az energiatanúsítványok országos nyilvántartásának megalapozása, és internetes felület biztosítása az energetikai tanúsítványok feltöltéséhez. Az ingatlan tulajdonosának ezzel nincsen feladata, a feltöltést az energiatanúsítványt kiállító szakembernek kell elvégeznie. Az e-tanúsítás alkalmazás a feltöltött adatok alapján elvégzi az energetikai tanúsítvány szakmai és formai ellenőrzését, az energiatanúsítvány nyilvántartásba vételét és hitelesítését is.
    A hiteles energetikai tanúsítvány pdf formátumban áll elő, amelynek az első oldala az e-tanúsítás alkalmazás által létrehozott azonosító kóddal rendelkező összefoglaló előlap, és utána következik az energiatanúsítvány készítője által feltöltött fájl a teljes tartalommal.

    Ha ingatlana értékesítésén vagy bérbe adásán gondolkozik, ne hagyja az utolsó pillanatra az energetikai tanúsítvány elkészíttetését. Az energiatanúsítvány jobb felső sarkában található HET számra lesz majd szüksége, az adásvételi szerződésnél ezt fogja kérni Öntől a jogi képviselője.
    Ha szeretné elkészíttetni az energetikai tanúsítványt ingatlanára, hívjon minket bizalommal: Kapcsolat

energetikai tanusitvany 06